Speelt u viool, cello of contrabas?
Geïnteresseerd?

Jubileumconcert in de Vrijheidskerk te Alkmaar

12 november 2017

 Het jaar 2017 is een bijzonder jaar voor het Alkmaars Senioren Symfonie Orkest. Ons orkest bestaat dan 50 jaar! In die 50 jaar is er wel wat veranderd. De naamgeving van het orkest is in de tijd gezien een afspiegeling van de manier waarop men tegen onze leeftijdscategorie aankeek en aankijkt. Het orkest begon als Bejaardenorkest, daarna als Ouderenorkest en in de afgelopen decennia als Seniorenorkest.

Deze geschiedenis willen we tot uiting brengen in het programma. Voor de pauze spelen we composities uit de tijd van het Bejaarden - en Ouderenorkest. Na de pauze laten we muziek horen uit de periode van het Alkmaars Senioren Symfonie Orkest. Bijzonder is het volgende, ten tijde van de oprichting in 1967 heeft de toenmalige dirigent de heer F.J. Dorgerlo, een lied geschreven waarmee de repetitie steeds werd geopend, de Alkmaarse Bejaarden Orkest Mars.  Dit jubileumconcert openen wij met dit lied, U mag natuurlijk meezingen. Hierna spelen we stukken van Strauss, Weber, Lincke, en tot slot delen uit de musical My Fair Lady.

Na de pauze zijn we aangekomen in de periode van het Alkmaars Senioren Symfonie Orkest. We spelen als eerste een compositie van Henk Tromp. Hij is vele jaren dirigent geweest van dit orkest. Daarna zijn composities van o.a. Schubert, Prokofiev, Shostakovich, Strauss en Williams.                                    

Als solisten treden twee leden van het orkest op, Karel Bruin, fagot, in een compositie van Julius Fucik en Willem Becking, viool, in het ontroerende thema van de film Schindler’s List.

Het wordt een heel mooi jubileumconcert. Hou of maak 12 november a.s. vrij voor dit concert. Zodra er meer nieuws te melden is, leest u dat op deze pagina.

 

 

Bewonersconcert
 "Huize De Loet" in Heiloo 19 maart

 Zorgcentrum "De Marke"in Bergen op 20  april

Op deze concerten speelt het Alkmaars Senioren Symfonie Orkest speciaal voor de bewoners van dit huis.

Wij spelen  muziek van bekende componisten o.a. Mozart, Corelli, Faure, Weber, Henk Tromp en vele anderen.
Waar nodig zijn de composities gearrangeerd door onze dirigent Arno van Raaphorst. 

Deze concerten worden mogelijk gemaakt dankzij de steun van Fonds Sluyterman van Loo

Lid worden!

Bespeelt u een instrument? Wij zijn op zoek naar nieuw talent.

Dan bent u op een repetitiemiddag van harte welkom om nader kennis te maken met het orkest!

Wij repeteren op maandagmiddag van 13.30 tot 15.45 uur in het Olympiagebouw, Olympiaweg 17, 1816 MJ Alkmaar.

Neem contact op

 © 2016 Alkmaars Senioren Symfonie Orkest | Ontwerp en realisatie: Thesign Merkenbouwer | Fotografie: Herbert de Jong | website laatst bijgewerkt  27 februari 2017