Repertoire

Het orkest speelt een breed repertoire van herkenbare symfonische muziek.

Op de lessenaar van de musici staan korte composities van componisten als Bach, Beethoven, Brahms, Dvorák en Händel, maar ook dansmuziek waaronder walsen van Strauß en Waldteufel, tango’s en polka’s. Op het programma staat tevens volksmuziek uit o.a. Hongarije, Rusland en Zweden én muziek uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Kortom, een breed scala van muziekstijlen.

De uitgevoerde muziek is vaak een bewerking van een oorspronkelijke compositie. Eén van de voormalige dirigenten, Henk Tromp, heeft veel muziekstukken voor ons orkest gearrangeerd. Het orkest maakt nog gebruik van die arrangementen, maar voegt nieuwe arrangementen van Arno van Raaphorst toe. In het repertoire zullen geleidelijk wijzigingen naar wat grotere werken worden ingevoerd, zoals Peter en de Wolf, 'n paar delen uit Le Carnival des Animaux en binnenkort drie delen uit Händels Messiah. Het uitgangspunt ‘herkenbare symfonische muziek spelen’ blijft hoe dan ook van toepassing.

 © 2016 Alkmaars Senioren Symfonie Orkest | Ontwerp en realisatie: Thesign Merkenbouwer | Fotografie: Herbert de Jong | website laatst bijgewerkt  15 maart 2018